Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Geef uw mening over de openbare ruimte in Durgerdam

Al lange tijd werken Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK), gemeente Amsterdam en provincie Noord-Holland samen met bewoners en andere betrokkenen aan een plan voor waterveiligheid en openbare ruimte, onder de naam Participatie Durgerdam. Inmiddels is het proces zover dat er samen met de werkgroep en de dorpsraad een schetsontwerp is gemaakt voor de openbare ruimte.

Wij laten dit schetsontwerp graag zien aan de bewoners van Durgerdam en willen uw mening horen. Middels een expositie van panelen in de dorpskerk van Durgerdam tonen wij u het schetsontwerp en beantwoorden wij uw vragen. Met behulp van een (online) enquête nodigen wij u van harte uit om uw suggesties en aandachtspunten aan te geven, zodat we daarna weer vervolgstappen kunnen zetten.

Enquête en Expositie
Ga voor de online enquête naar www.hhnk.nl/durgerdam. De enquête kan vanaf 22 april tot en met 10 mei worden ingevuld.  Tijdens de openingstijden van de expositie ligt er ook een enquête klaar die u schriftelijk kunt invullen en direct achterlaten.

Het schetsontwerp wordt gepresenteerd in de dorpskerk van Durgerdam. Hiervoor zijn 5 dagen beschikbaar en kunt u rustig het ontwerp bekijken en vragen stellen aan het aanwezige kernteam.

Openingstijden Expositie:

  • Donderdag 22 april van 17.30 uur tot 20.00 uur
  • Vrijdag 23 april van 17.30 uur tot 20.00 uur
  • Zaterdag 24 april van 10.00 uur tot 12.00 uur
  • Maandag 26 april van 17.30 tot 20.00 uur
  • Dinsdag 27 april van 10.00 uur tot 12.00 uur

Goed om te weten
Naast de feitelijke inrichting van de openbare ruimte en de waterveiligheidsopgave komen in Durgerdam meer opgaven samen, waaronder het vernieuwen van kabels en leidingen (gas- en elektranet en hemelwaterriolering). Voor nu zijn het ontwerp en de enquête gericht op de openbare ruimte, aangevuld met vragen over (de) energie(transitie). De aansluiting van de openbare ruimte op bijvoorbeeld de tuimeldijk en de relatie met andere vraagstukken wordt later verder uitgewerkt.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Laat het ons weten via durgerdam@hhnk.nl

Hartelijke groet,

Namens het kernteam Participatie Durgerdam, Wineke Straatsma (omgevingsmanager Durgerdam)

PS. Vanzelfsprekend houden we ons aan de coronamaatregelen: we vragen u om tijdens uw bezoek aan de expositie hetzelfde te doen.