Nashville Music in Durgerdam, it all starts with a song!

De Botkoppenkring presenteert:
Music from Nashville

‘Rob Klerkx and The Secret’ en ‘The Jaydees’. Een akoestisch optreden vanuit de traditie van Music City Nashville.’

‘It all starts with a song’, dat is de slogan van Nashville, Tennessee USA. Een stad met een geweldige muziekgeschiedenis vol songwriters, van Elvis tot Johnny Cash en Dolly Parton tot Kings of Leon en Jack White. Het is een eer om de acts ‘Rob Klerkx and The Secret’ en ‘The Jaydees’ te mogen presenteren. Gevoed door de rijke traditie van The Music City zullen zij op 10 augustus hun repertoire akoestisch ten gehore brengen in de Durgerdammer kerk.


Rob Klerkx and The Secret

Rob Klerkx, bekend als drummer van onder andere Moke, Paulusma en Starve heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een ervaren songwriter en producer. Zijn muziek met The Secret surft van explosieve Americana naar psychedelische rock tot traditionele Nashville songs. Rob heeft inmiddels zeven albums uitgebracht en speelde met zijn Fever Dream Tour in het voorjaar al eens in de kerk van Durgerdam. Rob is drie jaar geleden getekend door Dan Hodges Music, een grote muziekuitgeverij in Nashville en heeft daarom de kans om daar vaak en veel te zijn en te schrijven met professionele songwriters en producers. Hij kent de scales en traditie van Nashville goed en dit klinkt door in zijn muziek. Rob Klerkx zal deze avond songs laten horen van zijn albums en songs die hij schreef met hit songwriters in Nashville. Rob wordt deze avond begeleid door Herman Wilken van The Secret op gitaar.

The Jaydees

The Jaydees bestaan normaal uit vijf muzikanten uit Tilburg die elkaar hebben gevonden in hun passie voor country en americana. Op deze avond zal Derrick van Schie solo spelen. Invloeden van the Jaydees zijn o.a. Neil Young, Gram Parsons, Gillian Welch en Ryan Adams. Ook zij zijn gevoed door de rijke songwriting traditie van Nashville. Derrick verdiende zijn sporen in de Nederlandse muziekscene onder meer met Wealthy Beggar.

Botkoppen-8


WAAR: De kerk van Durgerdam / Kerkepad 7, Durgerdam
WANNEER: Donderdag 10 augustus
AANVANG: 20:30 uur

Uniek akoestisch concert, dit mag je niet missen!